غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

رییس‌جمهور چین به عربستان می‌رود

بر اساس گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، رئیس جمهور چین قرار است تا پیش از پایان سال 2022 به عربستان سعودی سفر کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 08
کد خبر: ۱۵۸۱۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، در ضمن تلاش‌های عربستان به عنوان صادرکننده اول نفت جهان و چین به عنوان وارد کننده اول نفت جهان برای تقویت روابط خود و افت شدید سطح روابط واشنگتن و ریاض، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین قرار است تا پایان سال جاری میلادی عازم سفر به این کشور پادشاهی شود.

روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا نوشت، منابع آگاه روز دوشنبه به این روزنامه گفتند، انتظار می‌رود سفر رسمی شی جین‌پینگ به این کشور سلطنتی ماه میلادی جاری یا بعدی صورت بگیرد.

به نوشته پایگاه اینترنتی «اویل پرایس»، چین که بزرگترین وارد کننده نفت جهان است به همراه عربستان در سالهای اخیر به تعمیق روابط خود از جمله در بخش انرژی پرداخته‌اند.

ماه میلادی گذشته، عربستان و چین مشترکا بر اهمیت عرضه باثبات نفت خام در بلندمدت به بازار تاکید کردند. بر اساس گزارش خبرگزاری «سعودی پِرِس»، «عبدالعزیز بن سلمان»، وزیر انرژی عربستان و «ژانگ جیانهوا»، مدیر اداره ملی انرژی چین بر سر ادامه همکاری دو کشور برای حفظ ثبات در بازارهای جهانی نفت خام تاکید کردند.

سفر رئیس جمهور چین به عربستان هزمان با تلاطم‌های فراوان در بازار نفت و در عرصه ژئوپلتیک در ضمن حمله روسیه به اوکراین، این سیگنال را می‌فرستد که چین مایل است نفوذ خود را در خاورمیانه‌ای که محل اعمال نفوذ عمده آمریکا تلقی می‌شود افزایش دهد. همچنین این سفر رئیس جمهور چین به عربستان نشان می‌دهد عربستان روابطش با چین را دارای اهمیت راهبردی می‌داند.

همچنان که چین و عربستان به دنبال تقویت روابطشان هستند، روابط آمریکا و عربستان در سطح بی‌سابقه‌ای به ویژه بعد از انتقادات شدید واشنگتن از ریاض به دلیل تصمیم کارتل نفتی اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت افت کرده است.

بعد از انتقادات شدید آمریکا از اوپک پلاس به دلیل اتخاذ تصمیم کاهش تولید نفت، چندین تولیدکننده عمده نفت جهان که عضو این کارتل نفتی هستند، از جمله خود عربستان از تصمیم این گروه دفاع و تاکید کردند، دلیل پیش این تصمیم تحلیل‌های فنی بوده و نیت سیاسی در پشت آن قرار نداشته است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر